Elárulta a miniszter: eddig maradhat az árstop Magyarországon

Pénzcentrum2022. június 7. 17:07

Június végén kell meghozni a döntést az élelmiszer-árstopról, de az intézkedés bevált, ezért indokolt a további fenntartása - mondta Nagy István agrárminiszter a Magyar Nemzetnek.

A miniszter szerint szerint elképzelhető, hogy július elseje után is fennmaradhat az árstop:

Június végén kell meghozni ezt a döntést, de azt gondolom, hogy az intézkedés beváltotta a hozzá fűzött reményeket, működik, és további fenntartása is indokolt lehet

- mondta a lapnak a miniszter. A jelenlegi intézkedés szerint több termék (kristálycukor, búzafinomliszt, napraforgó étolaj, sertéscomb, különféle csirkerészek, 2,8%-os tehéntej) árát 2021. október 15-i áron lehet csak értékesíteni, az intézkedés július 1-ig van hatályban.

Az Ukrajnában dúló háború hatásairól az agrárminiszter elmondta, hogy Magyarország szerencsés helyzetben van, hiszen kétszer annyi élelmiszert tudunk előállítani, mint amennyire szükségünk van, de a globális piac alakulása a magyar gazdaság helyzetét is befolyásolja, az ukrán gabonakészletek beragadása például azonnal felverte az árakat.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A miniszter szerint az országban ragadt húszmillió tonna ukrán gabona kiszabadításához szárazföldi folyosót kell biztosítani. „Ki kell szélesíteni azt a tároló- és befogadókapacitást, ami a magyar–ukrán határon van. Az átrakók fejlesztésére, új vágányokra, átmeneti tárolókapacitásokra van szükség, de leginkább vagonok kellenének” – mondta, hozzátéve: ehhez nemzetközi összefogás szükséges.

Címkék:
június, minisztérium, július, intézkedés, miniszter, agrárminisztérium, árstop, ársapka,