Kiakadt a bankvezér a különadókra: kemény véleményt mondott a közgyűlésen

Pénzcentrum2022. május 27. 11:30

Eredményes évet zárt 2021-ben a Gránit Bank, az elmúlt tizenkét évben pedig ötven százalékkal nőtt a mérlegfőőösszegük - tudatta a bank közgyűlését követően Hegedűs Éva, a pénzintézet elnök-vezérigazgatója. A bankvezér ugyanakkor nem ment el szó mellett a csütörtökön bejelentett különadók mellett sem.

„Ez nem öröm, főleg úgy, hogy nem számított senki sem arra, hogy a 2022-es év tervei alapján, hogy a meglévő adók mellett újabb adót kell majd fizetni” - így reagált Hegedűs Éva elnök-vezérigazgató a szerdán bejelentett, majd csütörtökön részletezett különadókra, mely a bankokat is terhelni fogja. A kormány a különadóktól összességében 800 milliárdos extra bevételt vár, raádásul azt előre be kell fizetni erre az évre - írja tudósításában az Index.

Hegedűs Éva kitért a bankja eredményeire is: a mérlegfőösszeg a tavalyi év végére elérte a 700 milliárd forintot, amely 20 százalékos növekedést jelent az előző évihez képest. Ezzel a Gránit Bank átlag felett teljesített, a bankszektor növekedése 2021-ben ugyanis 16 százalékos volt.

Címkék:
bank, különadó, gránit bank,