Újabb nagy bejelentés: ezt sem fogják megúszni a magyar boltok, erre készülhetnek

Pénzcentrum2022. május 20. 10:30

Történelmi léptékűnek nevezte az ágazatnak jutó 4265 milliárd forintos támogatást Nagy István agrárminiszter-jelölt, mikor csütörtökön meghallgatta a Parlament mezőgazdasági bizottsága. Az előző kormányban is agrárminiszterként dolgozó Nagy István hozzátette: számos nagy feladat áll a kabinet előtt a mezőgazdaság kérdésében.

Nagy István a következő időszaknak a kormányra és saját tárcájára jutó legfontosabb feladatnak azt jelölte meg, hogy hogyan szállnak szembe az orosz-ukrán háború kapcsán fellépő élelmiszerhiánnyal. Azt mondta, meg kell azt oldani, hogy a magyar emberek asztalára megfelelő mennyiségű és minőségű élelmiszer kerüljön, és ennek az ára megfizethető legyen. A háború szerinte komoly élelmezési válságot hozhat, de hazánk szerencsés, mert 20 millió embert tud egyszerre ellátni - írja tudósításában a hvg.

A miniszter hozzátette, hogy a kormány egyik célja a magyar származású élelmiszerek arányának növelése az üzletekben, ennek érdekében pedig az élelmiszeripari és kereskedelmi feladatok az ő tárcájához kerültek át. A következő kormányzati ciklus feladatai közül kiemelte a közös osztatlan tulajdon felszámolását, az öntözéses gazdálkodásról szóló, valamint a családi gazdaságok adózásáról szóló törvény megalkotását.

A kihívásokról is szót ejtett, ezek között említette a háború miatt kieső termékek pótlását, valamint az állattartó telepek egészségügyi nívójának emelését - ez utóbbit azért, mert például a madárinfluenza is százmilliérdos károkat képes okozni, a jövőben ezeket az eseteket igyekeznek csökkenteni.

A miniszter bejelentést is tett meghallgatása végén: júniustól növelni fogják a méhészek állatjóléti támogatását, vagyis méhcsaládonként 7,5 euró támogatást kapnak az ezzel foglalkozók erre az évre. Nagy István miniszteri kinevezését a mezőgazdasági bizottság 10 igen és 1 nem szavazattal támogatta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
élelmiszer, méhész, agrárium, miniszter, agrárminisztérium, háború,