Fontos változásra figyelmeztet a NAV: közeleg a határidő, erről tudnia kell az adózóknak

MTI2022. május 12. 13:30

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) fővárosi és megyei központi ügyfélszolgálatai a személyijövedelemadó-bevallás okán május 16. és 20. között meghosszabbított nyitvatastással várják az ügyfeleket, tájékoztatott az MTI.

A NAV tájékoztatása szerint a fővárosban (IX. kerület, Vaskapu utca 33-35., XIII. kerület, Dózsa György út 128-130., XIII. kerület, Kresz Géza utca 13-15., XIV. kerület, Gvadányi utca 69.) és a megyeszékhelyeken működő központi ügyfélszolgálatok május 16. és május 20. között fél 9 és este 6 óra között lesznek nyitva. Ennek oka, hogy ebben az időszakban van a személyijövedelmadó-bevallás, és szeretnék, ha gördülékenyebben menne a folyamat.

Fontos, hogy a tervezetekkel kapcsolatban általános tájékoztatást lehet kérni akár előzetes regisztráció nélkül is az ingyenesen hívható NAV Infóvonalon, aminek a száma 1819 és május 9. és 19 között este hatig, míg 20-án egészen este 8-ig hívható. A NAV tájékoztatása szerint pedig a tervezet jóváhagyásában, kiegészítésében, vagy akár a felajánlásban segítenek a NAV rövid tájékoztató videói, amelyek a NAV YouTube-csatornáján érhetők el.

Címkék:
NAV, május, bevallás, tájékoztatás, regisztráció, kerületek,