Kiszivárgott Orbán levele: ezt válaszolta az EU-s olajembargóra

Pénzcentrum2022. május 5. 18:17

Levelet küldött Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökének: a miniszterelnök azt írta, Magyarország nem támogatja az uniós olajembargót.

Magyarország nem támogatja az Európai Bizottság által javasolt újabb embargós csomagot, amely többek között a kőolajimportot korlátozná – áll a levélben, amelyet Orbán Viktor címzett Ursula von der Leyennek, amelyből a Financial Times közölt részleteket.

A magyar kormányfő szerint a jelenlegi formájukban a szankciók nem csak Magyarország energiabiztonságát ássák alá, de az EU egységét is az ukrajnai invázióval szembeni fellépésnél.

Ha a bizottság ragaszkodik ahhoz, hogy elfogadják javaslatát, felelősséget kell vállalnia történelmi hibájáért

- tette hozzá Orbán, aki ezt azzal indokolta, hogy ez a szankciós csomag jócskán túllép az uniós konszenzuson.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Az Oroszország ukrajnai agressziójára adott válaszlépéseket illetően az Európai Unió legfontosabb értéke eddig az unió egysége volt. A hatodik szankciócsomag aláássa ezt az egységet. A Bizottságnak nem szabad olyan helyzetet teremtenie, amelyben a szankciók Magyarországnak nagyobb kárt okoznak, mint Oroszországnak - írta a miniszterelnök.

Címlapkép: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán, MTI/MTVA

Címkék:
unió, Orbán, magyarország, európai bizottság, oroszország, levél, szankció, miniszterelnök, olaj, orbán viktor, háború, orosz-ukrán háború, embargó, szankciók, olajembargó,