Súlyos fenyegetés érkezett az oroszoktól: durva megtorlás vár a NATO-ra, ha meglépik ezt

Pénzcentrum2022. március 23. 14:27

Szergej Lavrov külügyminiszter kifejtette, mit gondol Oroszország arról, hogy a NATO békefenntartókat küldjön Ukrajnába.  

A napokban röppent fel a hír, hogy bár a NATO semmiképpen nem akar katonai konfliktusba keveredni Oroszországgal, ezért ellenzik a repüléstilalmi zóna létrehozását is, esetleg szó lehet róla, hogy békefenntartókat küldenek Ukrajnába.  Az ötletet leginkább az Ukrajnával szomszédos Lengyelország támogatta, viszont Moszkva reakcióra az ötletre több mint aggasztó. 

Szergej Lavrov külügyminiszternek a Moszkvai Állami Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének diákjai előtt tartott előadása után tették fel a kérdést, hogy mit lépne a Kreml egy ilyen esetben. A miniszter egyértelműen kijelentette, hogy abban az esetben, ha a NATO békefenntartókat telepítene Ukrajnába, az az oroszok és a NATO közötti összecsapáshoz vezethet. 

Az orosz külpolitika prioritásairól szólva, tekintettel az Ukrajnában zajló invázióra, Lavrov ismét azon véleményének adott hangot, miszerint az orosz-ukrán tárgyalások mielőbbi lezárása nem előnyös az Egyesült Államok számára. A külügyminiszter szerint Washington azt akarja, hogy az Oroszország és Ukrajna közötti konfliktus minél tovább folytatódjon. Lavrov hangsúlyozta, hogy Oroszország nem ellenzi a nyugati közvetítést az Ukrajnával folytatott tárgyalásokban, de vannak olyan vörös vonalak, amelyeket nem szabad átlépniük.

Címkék:
oroszország, ukrán, orosz, orosz gazdaság, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, nato,