Itt a friss előrejelzés: felcsillant a remény az üzemanyagárak csökkenésére?

Pénzcentrum2022. március 21. 15:26

Korlátozottan elérhető az import üzemanyag a magyar benzinkutak számára - írta a holtankoljak.hu. Szlovénia közel 2 hete nem értékesít gázolajat, a pozsonyi finomítóban karbantartási munkálatok voltak, az osztrák finomítóban pedig a karbantartási munkák most kezdődnek. A portál szerint a héten tovább csökkenhet itthon az üzemanyagok beszerzési ára.

A múlt héten némi remény csillant arra, hogy a Brent típusú olaj hordónkénti ára tartósan csökkenő tendenciát vesz, hiszen az árfolyam csütörtökön benézett 100 dollár alá - írta eheti előrejelzésében a holtankoljak.hu.

A portál megjegyzi, hogy a csökkenés nem tűnik tartósnak, ugyanis befektetők úgy látják, hogy az orosz-ukrán háború elhúzódik, mely folyamatos kockázatot jelent az olaj keresletét és kínálatát tekintve.

Így a heti változás az olajárat tekintve csupán 1%-os csökkenés, jelenleg 108 dollár körül mozog a Brent ára.  A forint némileg erősödni tudott a dollárral szemben, a korábbi 345 forintról 339 forintig csökkent a héten, ami 1,5%-os erősödés

- írták. Hozzátették, hogy a fentieket figyelembe véve további kisebb mértékű árcsökkenésre lehet számítani a héten, mely az üzemanyagok beszerzési árát érintheti. Ez felhasználói oldalról a piaci árú gázolaj eladási árát csökkentheti. 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Mindezt felül írhatja az a tény, hogy a környező országok finomítóiból igen korlátozottan érhető el üzemanyag a hazai benzinkutak számára. Szlovénia közel 2 hete nem értékesít gázolajat, a pozsonyi finomítóban karbantartási munkálatok voltak, az osztrák finomítóban pedig a karbantartási munkák most kezdődnek

- tették hozzá.

Címkék:
benzin, árak, gázolaj, dollár, benzinár, olaj, üzemanyagár, holtankoljak, üzemanyagárak,