Megszólalt az Államkincstár: így kezelik a sberbankosok családtámogatásait, ellátásait

Pénzcentrum2022. március 18. 17:32

Kiadta részletes tájékoztatóját a Magyar Államkincstár a Sberbank betétesei számára, ami tartalmazza a listát is, azokról, akik érintettek.

A Magyar Államkincstár részletes tájékoztatást tett közzé a Sberbank betétesei számára családtámogatási, valamint egészségbiztosítás pénzbeli ellátási ügyekben – hívta fel a figyelmet Facebook-oldalán az Országos Betétbiztosítási Alap. 

A Magyar Államkincstár azon ügyfeleket tájékoztatja ebben, akik az alábbi ellátásokat a Sberbank Magyarország Zrt.-nél vezetett fizetési számlára kapták:

  • családtámogatási ellátás (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás),
  • egészségbiztosítási pénzbeli ellátás (táppénz, csecsemőgondozási díj gyermekgondozási díj, örökbefogadói díj, baleseti táppénz),
  • fogyatékossági támogatás,
  • vakok személyi járadéka.

A 2022. március 01. napján utalt ellátásokat a bank 2022. március 17-én visszautalta a Magyar Államkincstár részére. Az ellátások ismételt kiutalása hóközi utalás formájában történik az alábbiak szerint:

  • azon ügyfelek esetében, akik már adtak meg másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett fizetési számlaszámot , az újonnan bejelentett számlaszámra történik a kiutalás;
  • azon ügyfelek esetében, akik még nem adtak meg másik számlaszámot, az ő esetükben a nyilvántartásban szereplő lakcímre történik a folyósítás.

Az ellátásoknak másik pénzforgalmi szolgáltatónál vezetett számlaszámra, illetve folyósítási címre történő utalásának kezdeményezésére a Magyar Államkincstár honlapján elérhető nyomtatványok kitöltésével és az ellátást elbíráló kormányhivatal részére történő megküldésével van lehetőség.

Címkék:
bank, bankbetét, sberbank, magyar államkincstár, orosz-ukrán válság,