Ezzel a tervvel állítanák talpra a magyar régiót: a részletek is kidolgozásra kerültek

Pénzcentrum2022. március 16. 08:16

Összefog a Pécsi Tudományegyetem, és a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara. A felek külön vállalásokat is tettek a gazdasági, társadalmi fejlődés elősegítése érdekében, azért, hogy ezzel is segíthessék a térség gazdasági helyzetét.

Március elején együttműködési megállapodást írt alá a Pécsi Tudományegyetem és a Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara. Közös céljuk közös céljuk a régióban, Baranya megye településein, Pécs városában a gazdaság versenyképességén keresztül a gazdasági, társadalmi fejlődésének elősegítése, tőke és munkabérjövedelmek emelése, az életminőség javítása, a prosperáló helyi gazdaság és társadalom létrehozása. Hogy mit jelent ez a munkaerőpiac tekintetében, milyen hozzáadott értéket képvisel a kezdeményezés, valamint hogyan segíti a térség gazdasági helyzetét – ezekre a kérdésekre kereste a választ most a Hello Vidék.

Az egyetem és a kamara külön-külön, de együtt is tűztek ki célokat és feladatokat az elkövetkező időszakra. A Pécs-Baranya Kereskedelmi és Iparkamara és a Pécsi Tudományegyetem a közös célok elérése érdekében vállalta komplex, helyi vállalati és felsőoktatási ökoszisztéma erősödő kapcsolatára és hatékonyságának kölcsönös fejlesztésére épülő együttműködés megvalósítását. A felek vállalták, hogy mindenkori programjaikat éves programnaptárjaik egyeztetik egymással, valamint befektetés-ösztönzési és fejlődéstámogatási rendszert és infrastruktúrát alakítanak ki, amely tájékoztatást és támogatási keretet nyújt a térségben letelepülni szándékozó vagy már letelepült vállalkozásoknak, elősegíti ezek szakmai fejlődését, termelékenységét, hazai és nemzetközi ipari, kereskedelmi, K+F+I és állami kapcsolataik fejlesztését.
Egymás vállalati inkubációs tevékenységét támogatják, kezdő vállalkozások számára releváns hazai és európai uniós forrásokra épülő projektlehetőségekről egymást havi rendszerességgel tájékoztatják, szakmailag segítik.

Az egyetem a European Digital UniverCity (EDUC) Európai Egyetemi Szövetség tagjaként, annak releváns programjait, akcióit a kamarával kölcsönösen hasznos és tartalmas kooperáció jegyében közösen valósítja majd meg. A médiafelületeiken kölcsönösen megjelenési lehetőséget biztosítanak egymás számára. Az egyetem a kamarával együttműködésben rövidciklusú, piaci szereplők számára elérhető képzéseket indít, előzetes felmérésen alapuló megrendelések szerint.

Címkék:
egyetem, kereskedelem, március, pécs, együttműködés, iparkamara,