Váratlan lépés: Kijevbe utazik három uniós miniszterelnök, erről fognak tárgyalni

Pénzcentrum2022. március 15. 10:00

Három uniós ország miniszterelnöke is Kijevbe utazik, hogy tárgyaljanak az ukrán elnökkel. Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén kormányfő mellett Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország miniszterelnök-helyettese is a delegáció tagja.

Mateusz Morawiecki lengyel, Petr Fiala cseh és Janez Jansa szlovén miniszterelnök kedden Kijevbe látogat, hogy találkozzanak Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel – közölte a lengyel kormány. Az Ukrajnába utazó delegáció tagja még Jaroslaw Kaczynski, Lengyelország miniszterelnök-helyettese.

A látogatást Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke szervezi, célja, hogy megerősítse az Európai Unió egyértelmű támogatását Ukrajna szuverenitása és függetlensége iránt. A látogatás célja továbbá, hogy egy széles körű támogatási csomagot nyújtson Ukrajnának – áll a lengyel kormány közleményében. A látogatásról az ENSZ-t is tájékoztatták.

Címkék:
unió, ukrajna, csehország, eu, tárgyalás, ukrán, lengyelország, szlovénia, kijev, uniós tagállamok, lengyel, háború, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,