Egyre több menekült érkezik Budapestre: csak tegnap 1200 gyereket regisztráltak

MTI2022. március 14. 19:30

Az ukrajnai háború elől vasárnap 4006 ember, köztük 1239 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

Az ukrajnai háború elől vasárnap 4006 ember, köztük 1239 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) hétfőn a police.hu oldalon. A legtöbben információt kértek, és egyénileg utaztak tovább vagy rokonokhoz mentek.

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 34 ember, köztük 12 gyermek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg - tették hozzá.

Emlékeztettek: a BRFK és a Készenléti Rendőrség a Keleti és a Nyugati pályaudvaron segíti az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket. Ellátásuk, szállításuk, elszállásolásuk érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival - olvasható a közleményben.

Címkék:
Budapest, rendőrség, gyermek, brfk, rendőrök, menekültek, háború, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,