Szijjártó: kétszer is riasztották a magyar Gripeneket pénteken, újabb objektumokat észleltek

Pénzcentrum2022. március 11. 17:13

A déli órákban a magyar légierő újra detektált a radarokon hasonló jeleket, délután ismételten érzékeltek valamit, a légierő gépe megint felszállt, a szóban jövő pontokat végigjárta, de objektumot ezúttal sem fedezett fel.

Rendkívüli bejelentést tett péntek délután Szijjártó Péter: a magyar külügymiszter elmondta, a honvédség éjjel érzékelte egy tárgy átrepülését a magyar légtéren keresztül, amelyről később kiderült, hogy azonos a Zágrábnál lezuhant Tu-141-es típusú drónnal. Mivel az ügyben Románia légtere is érintett volt, szoros együttműködésben továbbra is vizsgálják az esetet.

A déli órákban a magyar légierő újra detektált a radarokon hasonló jeleket, ezúttal az északkeleti országrészben. A Gripenek fel is szálltak Kecskemétről, bejárták a radarjelek nyomán bemért légteret, repülő objektumokat azonban nem találtak. Ezt követően délután ismételten érzékeltek jeleket, a légierő gépe megint felszállt, a szóban jövő pontokat végigjárta, de objektumot ezúttal sem fedezett fel.

Mivel a szomszédságban háború van, fontos, hogy megfontoltan és higgadtan járjon el a honvédség és a légierő, ez így volt most és így lesz a továbbiakban is

- mondta Szijjártó. A külügyminiszter a román, a horvát és a szlovén kollégáját is tájékoztatta a fejleményekről.

Loading...
Címkék:
magyarország, honvédség, drón, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,