Hétfőn folytatódnak az orosz-ukrán béketárgyalások

Pénzcentrum2022. március 5. 20:50

Ukrajna és Oroszország küldöttsége már kétszer ült asztalhoz azóta, hogy Oroszország február 24-én teljeskörű inváziót indított szomszédja ellen.

Oroszország és Ukrajna hétfőn folytatják a béketárgyalásokat immár a harmadik körrel - közölte David Arakhamia, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök pártjának parlamenti frakcióvezetője is.szombaton egy Facebook-bejegyzésben, további részletekez azonban nem árult el.

Ukrajna és Oroszország küldöttsége már kétszer ültek asztalhoz azóta, hogy Oroszország február 24-én teljes körű inváziót indított szomszédja ellen.

Csütörtökön a felek megállapodtak abban, hogy humanitárius folyosókat nyitnak, hogy a civilek kijuthassanak egyes harci övezetekből, bár ezek megvalósítása késik.

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter szombaton azt közölte, hogy Zelenszkij kísérlete arra vonatkozóan, hogy közvetlen NATO-segítséget szerezzen az országaik közötti konfliktusban, nem segíti a két fél közötti megegyezést, de ennek ellenére Moszkva készen áll a harmadik fordulóra - adta hírül a Reuters.

Címkék:
ukrajna, oroszország, tárgyalás, orosz-ukrán háború,