Putyin nem fog leállni, folytatódik az orosz-ukrán háború – a legfontosabb hírek március 3-án

Pénzcentrum2022. március 3. 17:31

Putyin nem fog leállni, folytatódik az orosz-ukrán háború – a legfontosabb hírek március 3-án.

Folytatódnak a béketárgyalások

Március harmadikán, a délutáni órákban folytatódtak az orosz-ukrán béketárgyalások.

Putyin nem hátrál

Orosz kezdeményezésre Emmanuel Macron másfél órán keresztül tárgyalt Vlagyimir Putyinnal. Ez azonban nem volt túl sikeres, a francia hírek ugyanis arról szólnak, Putyin tántoríthatatlan, nem fog leállni, folytatni fogja az offenzívát Ukrajna ellen. A francia elnök szerint, a "legrosszabb következik" az Ukrajna ellen a múlt héten elindított orosz háborúban.

Növekszik az áldozatok száma

A magas orosz és ukrán katonai veszteségek mellett a polgári áldozatok száma is exponenciálisan növekszik. Pontos számokat nem tudni, mert mindkét fél torzítja adatait, illetve sok a becslés, de a meghalt katonák mindkét oldalon több ezres nagyságrendűek lehetnek, miközben a civil áldozatok száma is több százra rúghat.

Németország nagy fegyverkezésbe kezd

Az ukrajnai háború miatt a német fegyvergyártó cégek jelentős gyártásbeli növelésre készülnek.

Gigavállatok intenek be Oroszországnak

Több nagyvállalat, úgy mint a Volkswagen, a Spotify, a H&M vagy éppen az Oracle is megszakítja kapcsolatát Oroszországgal.

Az oroszok Európa legnagyobb atomerőműve felé masíroznak

Hiába a tömeg, a sáncok, az ukrajnai várost védő civilek, orosz katonák masíroznak Energodarba.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A berlini fal lenne a cél?

Zelenszkij, Ukrajna vezetője ma azt mondta, ha országa elbukik, akkor Lettország, Litvánia, Észtország, Moldova, Grúzia, Lengyelország lesz a következő, egészen a régi berlini falig.

Budapest is lép

Március 4-től, azaz péntektők ingyen utazhatnak a BKK járatain az ukrán állampolgárok. Ez egyelőre április 15-ig fog tartnai.

(Címlapkép - Andrew Marienko, MTI/MTVA)

Címkék:
ukrajna, putyin, ukrán, orosz, orosz gazdaság, orosz-ukrán válság, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,