Megszólalt az ukrán elnök: ekkor folytatódhatnak a béketárgyalások

Pénzcentrum2022. március 2. 15:16

Az ukrán fél is megerősítette hogy ma este olytatódnak a béketárgyalások. Ugyanazok lesznek a tárgyalópartnerek, mint az első körben.

"Délután, inkább késő délután a delegációnk fel fog állni, az ukrán tárgyalófelekre várva" - mondta Peskov egy szerda délelőtti konferenciahívásban. "Estére készek leszünk folytatni a párbeszédet" - tette hozzá. Mostanra pedig az ukránok válasza is megérkezett.

A CNN most az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij köréből származó információira hivatkozva megerősítette, hogy ma folytatódnak a béketárgyalások, és a két ország ugyanazokat a személyeket küldi a megbeszélésre, akiket hétfőn is. Akkor öt órányi egyeztetés után nem született érdemi megállapodás. A mai találkozó helyszínéről egyelőre nem érkezett megerősített információ, mint az ismert hétfőn a tárgyalások első köre Fehéroroszország területén, az ukrán határtól nem messze zajlott. Akkor a felek ismertették álláspontjukat, és a tűzszünet feltételeit, de konkrét eredményre nem jutottak.

Címkék:
oroszország, megállapodás, ukrán, egyeztetés, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,