Feneketlen szakadékba ugrott a magyar forint: lassan már a 380 fölött lesz az euró ára

Pénzcentrum/Portfolio2022. március 1. 14:44

Újabb és újabb mélypontra kerül ma a forint az euróval szemben. Cikkünk megjelenésekor már a 379 forintot is meghaladta az euró. Az elmúlt 5 kereskedési napon összesen 5, a mai napon több mint 1%-ot gyengült a forint. Kora délelőtt még 370 körül mozgott az árfolyam, mostanra 379 fölé emelkedett. , jelenleg 376,5 közül járnak az eurójegyzések, kora délelőtt még 370 körüli is volt az árfolyam.

A Portfolio által megkérdezett devizapiaci szereplő nem lát konkrét új okot a tegnapi naphoz képest a forint mai zuhanása mögött. Ami érdekes volt szerinte, hogy az árfolyam nagyon gyorsan vitte át a 375-376-os szintet, miután kicsit megállt a 374-es szinten. Azt megjegyezte továbbá, hogy a régiós devizák közül a lengyel zloty hasonlóan gyengül, míg a román lejt egyelőre nem bántják.

A magyar devizának már múlt héten csütörtökön, Ukrajna lerohanása után kevés hiányzott a mélyponthoz. A konfliktus általános kockázatkerülést váltott ki a piacon, amikor igyekeznek minden kicsit is kockázatos eszköztől szabadulni a befektetők. Ez pedig minden feltörekvő devizára, így a forintra is hatással van, miközben erősödnek az olyan biztonságos menedéknek tekintett devizák, mint a dollár, a japán jen vagy a svájci frank - írja a Portfolio.

Friss! Magához tér a forint?

Elkezdett erősödni a forint, így a mai mélypontról, 379,7-ről egészen 3,75,6-ig visszakapaszkodott. Segítheti a forint erősödését, hogy időközben kinyitottak az amerikai részvénypiacok.

Címkék:
árfolyam, euró, forint, ukrajna, magyar, háború,