Akár Budapesten is tárgyalna a békéről Zelenszkij: keményen reagáltak az oroszok

Pénzcentrum2022. február 27. 11:06

Nem akar Belaruszban tárgyalni az oroszokkal Volodimir Zelenszkij, mert az országból is indítottak támadást Ukrajna ellen. Az ukrán elnök szerint felajánlották helyszínül Varsót, Pozsonyt, Budapestet, Isztambult, Bakut is az oroszoknak.

Bár az oroszok tárgyalódelegációt küldtek Fehéroroszország fővárosába, Volodimir Zelenszkij kijelentette: a minszki tárgyalások lehetségesek lettek volna, ha Oroszország nem indított volna támadásokat Ukrajna ellen Fehéroroszország területéről.

A BBC szerint ugyanakkor beszédében az ukrán elnök nem zárkózott el a béketárgyalásokról. Az oroszoknak felajánlották Varsót, Pozsonyt, Budapestet, Isztambult, Bakut - bármelyik másik város megfelelne nekik.

Dmitrij Peszkov a Kreml-szóvivő az elutasításra úgy reagált, Ukrajna választotta a fehéroroszországi Gomelt az Oroszországgal folytatandó tárgyalások helyszínéül. Hozzátette, ezúttal nem függesztik fel "a Donyeck-medence védelmét szolgáló orosz különleges műveletet" az ukránokkal való esetleges tárgyalás előtt.

Címlapkép: YouTube

Címkék:
Budapest, ukrajna, oroszország, tárgyalás, ukrán, orosz, vlagyimir putyin, háború, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,