Megszólalt Orbán Viktor: Nem fogjuk engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba!

Pénzcentrum2022. február 25. 06:19

Hajnali fél 3-ig tartott az orosz-ukrán háború miatt elrendelt rendkívüli EU-csúcs. A tanácskozás után rövid Facebook-videóban számolt be a fejleményekről, és a várható uniós szankciókról Orbán Viktor miniszterelnök.

Orbán Viktor miniszterelnök arról tájékoztatott, hogy nem fogják engedni, hogy Magyarországot bárki belesodorja ebbe a háborúba! A videóban a miniszterelnök kitért arra is, milyen szankciókat tervez az EU, erről percről percre cikkünkben olvashatsz részletesen.

A lényeg:

Megszólalt Ursula von der Leyen is

A szankciók olyan területeket érintenek majd, mint a pénzügyi szektor, az energia, a közlekedés és az orosz elit számára kiadott vízumok - közölte Von der Leyen a péntek hajnalban véget ért brüsszeli tanácskozás után.

Von der Leyen elmondta, hogy az elfogadott intézkedések lehetetlenné teszik Oroszország számára, hogy olajfinomítóinak korszerűsítéséhez szükséges technológiát vagy repülőgépek pótalkatrészeit vásárolja meg. Szerinte az elfogadott masszív és célzott szankciócsomag megmutatja, hogy az EU mennyire egységes.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Először is, ez a csomag pénzügyi szankciókat tartalmaz, amelyek az orosz bankpiac 70%-át és kulcsfontosságú állami tulajdonú vállalatokat célozzák, többek között a védelmi ágazatban

- írta a Twitteren.

A szankciók nem terjednek ki az orosz gáz EU-ba történő behozatalára. Erről kérdezve Von der Leyen azt mondta, hogy sürgősen megvizsgálják, hogyan lehetne Európát leszoktatni az orosz energiától való függőségéről.

Címkék:
Orbán, ukrajna, oroszország, ukrán, orosz, miniszterelnök, orbán viktor, vlagyimir putyin, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború,