Térképen az orosz támadások Ukrajna ellen: itt észleltek robbanást, szóltak a szirénák

Pénzcentrum/Portfolio2022. február 24. 20:52

Ma hajnalban adta ki Vlagyimir Putyin a támadási parancsot Ukrajna ellen. A mai nap folyamán több ukrán nagyváros, illetve azok vonzáskörzete is tűz alá került, országszerte hallható a légvédelmi rakéták hangja. Időközben Fehéroroszország irányából is megindult a támadás, páncélozott katonai járművekből álló menetoszlop tört át a Szenkivka-Vjeszjalovka határátkelőnél - írja összefoglalójában a Portfolio. Csupán pár órával a támadás megkezdése után Ukrajna repülőterei működésképtelenek, légvédelme pedig lényegében megsemmisült.

Volodimir Zelenszkij államfő bejelentette, hogy hadiállapotot vezettek be Ukrajnában. Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter pedig csütörtök arra kérte a világ vezetőit, hogy sürgősen cselekedjenek, mérjenek válaszcsapást Oroszországra az Ukrajnát ért katonai támadás miatt. 

A legfontosabb tudnivalók az elmúlt órák történéseivel kapcsolatban:

1. Vlagyimir Putyin csütörtök hajnalban bejelentette, engedélyt adott Ukrajna megtámadására.

2. Támadás alá került az ukrán nagyvárosok nagy része, köztük Harkov, Mariupol és Dnyipro, Odessza, illetve Kijev is, ahonnan a civil lakosság egy része már menekül.

3. Joe Biden amerikai elnök szigorú büntetést ígért, amiért Oroszország megtámadta Ukrajnát. Az ukrán külügyminiszter is Moszkva sürgős megbüntetését kérte a nyugati országoktól.

4. Az orosz tengerészgyalogság partra szállt Mariupolnál és Odesszánál.

5. Orosz védelmi források szerint az ukrán légvédelem megsemmisült, a repterek használhatatlanok.

6. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök bejelentette, hogy hadiállapotot vezettek be Ukrajnában.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

7. Kora délutánra heves harcok alakultak ki, az ukránok egyre keményebb ellenállást tanúsítanak a szárazföldön és a levegőben. Kijev körül nagyon heves harcok folynak.

8. Orosz csapatok törtek be Csernobil területére is, tűzharcot követően sikerült elfoglalniuk a csernobili atomerőművet.

Élő térképen követhetők az Ukrajnában zajló események

Élőben lehet követni az eseményeket az ukrajnai Liveuamap oldalán. Látható, hogy a magyar határtól pár száz kilóméterre is csapódott be rakéta Frankivszknál. Az ukrán egészségügyi minisztérium szerint 57 ember esett áldozatul és 169-en megsérültek az orosz invázió következtében a mai napon.

Címlapkép: Liveuamap

Címkék:
ukrajna, oroszország, válság, térkép, ukrán, orosz, vlagyimir putyin, háború, orosz-ukrán válság, volodimir zelenszkij, orosz-ukrán krízis, orosz-ukrán háború, csernobil, külügy,