Csúnya bukó jött a magyar revolutosoknak: ez lehet a megoldás a pórul járt ügyfeleknek

Pénzcentrum2022. február 24. 16:00

Néhány hete lapunk is hírt adott róla, hogy egyelőre búcsúzhatnak a Revolut ügyfelei attól a funkciótól, hogy forint számlára való utalás keretén belül fogadhassanak pénzt a számlájukra, a Portfolio podcastjében pedig  most a potenciális megoldási lehetőségekről is szó volt.

Ahogy azt a Pénzcentrum a magyar sajtóban elsőként megírta, nagy port kavart a Revolut hazai ügyfelei között, hogy április 1-től megszűnik a magyarországi forint gyűjtőszámla a neobanknál. Ennek apropóján a Portfolio Heti Podcastjában arról volt szó: milyen változások várhatóak a Revolutnál, miről szól az MNB és a Revolut közötti vita, és hogy milyen fintech fejlesztésekre készülnek a hagyományos szereplők a hazai bankszektorban.

A jelenlegi helyzettel kapcsolatban Turzó Ádám, a Portfolio elemzője az adásban elmondta, hogy a Revolut csatlakozhatna a GIRO-rendszerhez, amelyen keresztül biztosítható lenne a forintos utalás, de egy másik hazai bankkal is megállapodhatnának, hogy fennmaradjon a jelenlegi, gyűjtőszámlás opció.

Az adás meghallgatható itt, ebben a cikkben, valamint a Portfolio podcast csatornáján a nagyobb podcastfelületeken, például a Spotify-on és az Apple Podcasten is.

 

Címkék:
forint, utalás, portfolio, revolut, podcast,