Egyre aggasztóbb az árstop: összefognak a kisebb benzinkutak, már nem sokáig bírnák

Pénzcentrum2022. február 19. 18:01

A határmenti településeken üzemelő benzinkutak óriási veszteséget termelnek, mivel sokan járnak át Magyarországra tankolni az olcsóbb benzin miatt.

Óriási veszteséget termelnek a határmenti településeken üzemelő benzinkutak, mivel sokan járnak át Magyarországra tankolni az olcsóbb benzin miatt – derült ki az ATV Híradójának riportjából. A kisebb benzinkutak összefogásra készülnek az árstop miatt.

Akár 60-70 forintos árkülönbség is lehet a benzin árában a szlovák határ közelében, nem véletlen, hogy rengetegen járnak át Magyarországra tankolni, ez viszont nagy veszteségeket okoz a határ menti kutaknak.A kisebb kutak, hálózatok tulajdonosai és üzemeltetői elkezdtek szerveződni, és a terveik szerint együttes erővel kívánnak fellépni, hogy megvédjék az érdekeiket – derült ki a riportból.

Alakult egy ilyen civil összefogás, amely a magán kutakat fogja össze. A több ezer benzinkútból elég sokan egyesültünk. Azt szeretnénk elérni – hétfőn ülünk tárgyaló asztalhoz a kormánnyal –, hogy ha mégis marad az árstop, akkor a jövedéki adót vagy az áfát csökkentse a kormány, mert ezzel megakadályozható lenne, hogy bezárjanak a kutak és az, hogy ne menjünk tönkre

- mondta az ATV-nek Tóth Gábor, egy benzinkút üzemeltetőke. A csatorna úgy tudja, hogy hétfőn délelőtt egy óbudai szállodában találkoznak a kisebb hálózatok vezetői, hogy létrehozzanak egy olyan szervezetet, amely a korábbinál hatékonyabban láthatja el az érdekképviseletüket.

Címkék:
benzin, határ, atv, benzinkutak, árstop, ársapka,