Orbán Viktor bejelentette: meghosszabbodik a benzinár-stop Magyarországon

Pénzcentrum2022. február 12. 15:47

A magyarországi benzinár-stop 3 hónappal meghosszabbodik - jelentette be Orbán Viktor.

Évértékelőjén Orbán Viktor bejelentette, három hónappal meghosszabbodik a benzinár-stop Magyarországon. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a magas energiaárak évekig velünk maradnak.

Évértékelőjén a nagy bejelentés mellett emlékeztetett az elmúlt két év legsúlyosabb problémáira, a világjárványra, az energiaváltozásra és a fokozódó orosz-ukrán konfliktusra. A miniszterelnök szerint mindezek ellenére az ország stabilitása nem került veszélybe.

A kormányfő ezzel kapcsolatban arról beszélt, hogy a pandémia ellenére a rendszerváltás óta még soha nem dolgoztak annyian, mint most. A magyar áruk külföldi értékesítésére pedig ebben az időszakban új, az exportra termelő gazdasági modellt sikerült kialakítani - mondta. Elmondása szerinte a médiában az energiaszektorban és a bankszektorban is túlsúlyba került a magyar tulajdon.

A válság során nem a fékre léptünk, nem húzódtunk fedezékbe, hanem bátran előztünk, kockázatot vállaltunk

- mondta Orbán Viktor. Ennek eredménye, hogy tavaly 7 százalékkal nőtt a GDP - ismertette a miniszterelnök. Ez a GDP-adat egyébként eddig nem volt nyilvános.

A jövőben súlyos kérdések jönnek szembe. Lesz-e háború? Lesz-e pénz? Lesz-e újabb járvány? - tette fel a kérdéseket. El kell kerülni az orosz-ukrán háborút mondta. Háború esetén ugyanis százezres, milliós menekülthullám lenne várható  Ukrajnából. Persze a háború esetén is rendelkezünk forgatókönyvvel - folytatta.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ukrajna függetlensége közvetlen magyar érdek. Európa katonai erejének összemérhetővé kell válnia Oroszországéval, amíg ez nincs így, addig Európa biztonságáról az oroszok és az amerikaiak döntenek. Ezért Magyarország támogatja az EU-s hadsereg megerősítését - hangsúlyozta.

Orbán ezután az infláció emelkedéséről beszélt. Az USA-ban 40 éves csúcsra futott a pénzromlás, és vannak EU-s országok, ahol 10 százalék felett jár. Nálunk ezt a miniszterelnök szerint a rendkívüli kormányzati intézkedéseknek hála sikerült elkerülni. Orbán Viktor ezután bejelentette, hogy további 3 hónappal meghosszabbítják az üzemanyagok árának befagyasztását.

Ma már Magyarország gyárt maszkokat, lélegeztetőgépeket, és vakcinát is fogunk gyártani. Debrecenben 55 milliárd forintból épül a vakcinagyár - az év végére a miniszterelnök szerint ez is elkészül. A magyar egészségügy és a gyógyszeripar szerinte teljes fegyverzetben fogadja az újabb járványokat, amennyiben lesznek - vélekedett.

Címkék:
üzemanyag, orbán viktor, orbán viktor évértékelő, árstop, ársapka,