Látják a kiutat a gödörből a pesti fürdők: 2022 a kilábalás éve lehet?

Pénzcentrum2022. január 9. 11:02

A tavalyi év első hónapjai még a zárásról szóltak, az utolsó három meg már súrolta a 2019-es forgalmat, így a Budapest Gyógyfürdő és Hévizei Zrt. igencsak reményekkel teli az új esztendőt illetően.  

Itt a remény a budapesti gyógyfürdőknek, míg a tavalyi év hozott hideget és meleget egyaránt, az év végére már megközelítették a pandémia előtti időszak számait.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2021-es nettó árbevétele több mint félmilliárd forinttal meghaladta a 2020-ast, fejtette ki az Infostartnak Szűts Ildikó, aki hozzátette, hogy számításaik szerint 2022-ben a bevételeik elérik a pandémia előtt utolsó év bevételeinek a 75 százalékát.

A 2021-es év jobban sikerült, mint a 2020-as, annak ellenére, hogy 4 hónapig zárva voltunk. A nettó árbevételünk így is több mint fél milliárd forinttal nőtt. A várható eredményünk 818 millió forinttal jobb, mint az eredeti üzleti tervben volt, ennek alapvetően az az oka, hogy az év utolsó 2-3 hónapja jelentősen javult, volt sok olyan napunk ekkor, amely megközelítette a 2019-es békeidőbeli szintet.

- ecsetelte Szűts Ildikó, aki elmondta, hogy a beruházásokból viszont semmit nem tudtak elkezdeni, hiszen a pandémia miatt összesen 21 milliárd forint árbevétel-kiesés volt. Emiatt az energiahatékonysági beruházás átkerül 2022-re.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Bár 2022-re még nincs elfogadott üzleti tervük, de a hónap végére lesz. Arra számítanak, hogy folyamatosan nyitva tudnak tartani, hiszen a turizmus már elindult, bizakodóak azzal kapcsolatban, hogy ez a trend meg is marad.

Címkék:
Budapest, turizmus, fürdő, gyógyfürdő, koronavírus, belföldi turizmus, pandémia, covid 19,