Végre kiderült: rengeteg állami dolgozó nem fog év végi plusz pénzt kapni Magyarországon

Pénzcentrum2021. december 22. 09:28

A 24.hu körkérdésben kereste meg a magyar minisztériumokat, osztanak-e év végi prémiumot. Kiderült, hogy idén a korábban megszokott helyett újra a 2020-as gyakorlat érvényesült.

A lap December 6-án kiküldött év végi körkérdésében arra volt kíváncsi, hogy részesülnek-e karácsonyi vagy év végi jutalomban, juttatásban a minisztériumi dolgozók, vezetők, illetve a miniszterek.A legtöbb tárca erre néhány nap elteltével válaszolt is. Elsőként a  Miniszterelnöki Kabinetiroda reagált, december 8-án azt írták:

A Miniszterelnöki Kabinetiroda sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat nem fizetett.
Másnap megkapták a választ nyolc további minisztériumi sajtóosztálytól. Az Agrárminisztérium, a Belügyminisztérium, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, továbbá a Honvédelmi Minisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium, a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Miniszterelnökség, és a Pénzügyminisztérium is ugyanezt közölte, azaz hogy sem munkatársai, sem vezetői számára év végi jutalmat, prémiumot nem fizetett.

A legtöbb minisztériumban egyébként tavaly sem karácsonyi jutalom. Ehhez képest a korábbi években bőkezűbbek voltak a minisztériumok. 2019-ben például 260 millió forintot osztottak ki a külügynél karácsonyi jutalom gyanánt, a belügyi tárcánál pedig 600 milliót.

Címkék:
prémium, december, jutalom, minisztérium, honvédelmi minisztérium, miniszterelnöki kabinetiroda,