Költözik az MNB: már elkerülhetetlen a székházfelújítás, ebből fedezik a költségeket

MTI2021. október 27. 21:27

Novemberben kezdődik Magyar Nemzeti Bank székházának teljes felújítása. A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek.

Novemberben kezdődik Magyar Nemzeti Bank Szabadság téri székházának teljes felújítása - közölte az MNB szerdán. A külső és belső felújítások 55 milliárd forintba kerülnek, a költségeket a jegybank a gazdálkodási nyereségéből fedezi. A beavatkozást az 1902 és 1905 között épült székház műszaki állapotával indokolták. Az elektromos hálózat, a hűtés, fűtést, szennyvízelvezetést biztosító rendszerek elavultak, felújítás nélkül néhány éven belül működési kockázatok fenyegetnének.

A jegybanki alkalmazottak Budán, a Déli pályaudvar melleti irodaházban, valamint az MNB Széll Kálmán téri központjában dolgoznak tovább - tették hozzá. A megújult műemléképület ünnepélyes átadását 2024-re, vagyis az önálló magyar jegybank alapításának 100 éves évfordulójára tervezik.

A felújítás alatt az MNB zavartalanul ellátja a feladatait, a munkálatokról és az esetleges változásokról a honlapjukon számolnak be.

Címkék:
mnb, felújítás, bank, költözés, magyar nemzeti bank, székház,