Brutális válságban a szállítási biznisz: üres polcok várhatják a magyarokat karácsonykor

Pénzcentrum/InfoRádió2021. október 6. 10:15

Akár már idén karácsonykor az EU-n belül is megtörténhet, hogy lesznek üres polcok,. A Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője az Infostartnak árulta el a részleteket. 

Most 5-10, jövőre további 10-15 százalékos fuvardíjemelés lenne indokolt az emelkedő üzemanyagárak miatt; ha ez nem történik meg, akár egy éven belül előfordulhat a fuvarozók szerint az, ami Nagy-Britanniában körvonalazódik: nem lesznek termékek a boltokban - mondta az Infostartnak Árvay Tivadar, a Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének szóvivője.

Súlyos problémákat okoz a fuvarozóknál, hogy az elmúlt hónapokban nagyjából 50 forinttal drágult az üzemanyag literenkénti ára, márpedig ez a tétel a fuvarosok árképzésének egyik meghatározó eleme, a költségek egyharmadát teszi ki.

 - árulta el  Árvay Tivadar.

Elismerte, hogy akár "a piac" is rendezheti ezt a helyzetet, annak azonban az lesz a következménye, hogy a magyar fuvarosok "ki fognak kopni", ezt látjuk most a briteknél, és ennek lesz a következménye az ellátási láncok megszakadása.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Hogy ez mennyire reális veszély, arról azt mondta, bizony előfordulhat, hogy a boltok polcain szűkülni fog a választék, akár egy éven belül is zavar keletkezhet.

"Amit látunk most a briteknél, akár már idén karácsonykor az EU-n belül is megtörténhet, lesznek üres polcok, lesznek megrendelések, amelyek nem jutnak el a feladótól a címzettig, mert nem lesz szállítókapacitás" - ecsetelte Árvay Tivadar.

Címkék:
magyarország, áru, magyar, fuvarozás, kamionos, áruhiány,