Tombol a válság a szépségiparban: rengeten húzták le a rolót

Pénzcentrum2021. július 28. 10:00

A vállalkozások tizede tönkrement. A legrosszabb helyzetbe azok kerültek, akik a turizmusra és a külföldi vendégkörre építettek - árulta el a Világgazdaságnak az Első Magyar Minősített Szépségipari Szakemberek Egyesületének alelnöke. 

A szépségiparban is elkezdett növekedni a vendégforgalom, azonban a legtöbb szolgáltatónál még így sem éri el a járvány előtti forgalom 50 százalékát – árulta el a lapnak Stuhl Andrea, az Első Magyar Minősített Szépségipari Szakemberek Egyesületének alelnöke. Stuhl szerint a tendencia biztató, de egy negyedik hullám lenullázhatja ismét a szolgáltatók forgalmát.

A cikk szerint a legnagyobb visszaesést a járványban a kozmetikusok és a masszőrök szenvedték el, utóbbiak esetében a kereslet még mindig jóval elmarad a pandémia előtti évektől. Stuhl Andrea szerint az ágazatban sokan éltek az állami segítséggel, a katás vállalkozók a járulékok elengedésével, azonban az önfoglalkoztatók kompenzációs támogatásával sok masszőr nem élhetett, mert csak azok voltak rá jogosultak, akik fürdővel állnak szerződésben. A szépségipari vállalkozások körülbelül 10 százaléka esett áldozatául a járványnak, a legrosszabb helyzetbe azok kerültek, akik a turizmusra, illetve a külföldi vendégforgalomra építettek.

Címkék:
járvány, fodrász, forgalom, szépségipar,