Visszasírjuk még a 2008-as gazdasági válságot: most valami olyan jöhet, ami még pusztítóbb lesz

Telex2021. június 21. 08:58

Michael Burry, aki voltaképpen előre látta a 2008-as nagy gazdasági válságot, most új veszélyt jósol: minden összeomlások öreganyját látja közeledni, ami durvább lehet, mint a 2008-as, és a veszteségei teljes országok méretével lesznek összemérhetők - írja a Telex.

Michael Burry volt az a befektetési guru, aki előre látta a 2008-as nagy világválságot: az amerikai lakáshitel-piac katasztrófájának a jelei neki tűntek fel először, aztán ezen meg is szedte magát. A való életben ő maga nagyjából 100 millió dollárt, míg azok az ügyfelei, akik megbíztak benne a végsőkig, 700 millió dollárt tettek zsebre, miközben a bankok kártyavárként omlottak össze, a hitelek elszálltak, és csak a gigantikus állami mentőcsomagok mentették meg a teljes pénzügyi szektort – írja a Telex.

Mióta ez történt a pénzügyi világból mindenki odafigyel Burryre, aki most azt mondja, „minden összeomlások öreganyját látja közeledni, ami durvább lehet, mint a 2008-as, és a veszteségei teljes országok méretével lesznek összemérhetők.” A Bloomberg cikke szerint ugyanis most Burry a kriptovaluták szárnyalását látja fenyegető jelnek, és

ezermilliárd dolláros nagyságrendű összeomlást vizionál.

Burry egyébként többször is kikelt már a kriptopénzekkel, illetve a Gamestop-szerű „meme-részvényekkel” kapcsolatban, egészségtelennek, őrültnek és veszélyesnek nevezve, hogy emberek olyasmivel spekulálnak, amit amúgy abszolút nem értenek. Régi vesszőparipája a Tesla szárnyalása is, amiről többször elmondta, hogy egy hatalmas lufinak tartja az egészet, ami előbb-utóbb ki fog durranni, és rengeteg ember befektetései fognak elúszni vele – írják.

Címkék:
tőzsde, gazdasági válság, gazdasági recesszió,