Ennyit a válságról: a brókerek a koronavírus alatt is bődületesen nagyon szakítottak

Pénzcentrum2021. május 26. 14:32

A Budapesti Értéktőzsde Igazgatósága a pandémiás helyzet miatt közgyűlési jogkörben elfogadta a 2020. évi pénzügyi jelentést, amely alapján 2020-ban 118 millió forintos adózott eredményt ért el a BÉT. Az eredményt teljes egészében a piacfejlesztési tevékenységébe kívánja visszaforgatni a társaság

A 2016-2020-as tőzsdefejlesztési stratégia utolsó évében elért főbb eredményeket Végh Richárd, a BÉT vezérigazgatója ismertette: a kibocsátói aktivitásokat illetően az év eleje kedvezően alakult, az új bevezetések mellett több tőzsdei társaságnál is jelentős tőkebevonásra került sor – a bevezetések, valamint a tőkeemelések összességében 14,5 milliárd forinttal növelték a szabályozott piaci részvénykapitalizációt. Az Xtend piac esetében az új bevezetések, valamint a végrehajtott tőke-emelések bevezetési értéken 8 milliárd forinttal erősítették a kapitalizációt.

Az ülésen Végh Richárd bemutatta a 2020-as üzleti évben elért pénzügyi eredményeket is. A társaság nyereséggel zárta az évet: míg az adózott eredmény 118 millió, a bevétel mintegy 3 milliárd, a működési költségek és ráfordítások mértéke pedig 2,4 milliárd forintot tettek ki, így a társaság üzemi eredménye 481 millió forint lett, amely az előző évi eredményhez képest 809 millió forinttal magasabb.

A társaság igazgatósága elfogadta a 2020. üzleti évre vonatkozó igazgatósági, felügyelő bizottsági és könyvvizsgálói jelentéseket, egyúttal határozatot hozott az adózott eredmény felosztásáról és az osztalék megállapításáról is – az eredményt ezúttal is a piacfejlesztési tevékenységébe forgatja vissza a BÉT, osztalék kifizetésére nem kerül sor.

Címkék:
eredmény, tőzsde, millió, milliárd, bét,