Félrevezethette üzletfeleit egy bankkártya-terminálokat telepítő cég

Pénzcentrum2021. május 20. 17:08

A Gazdasági Versenyhivatal jogsértés gyanúja miatt vizsgálódik a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft.-vel szemben. A társaság üzletfeleit megtévesztve népszerűsíthette szolgáltatásait és díjai és jutalékai mértékéről is valótlant állíthattak

Jogsértés gyanúja miatt vizsgálatot kezdett a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a bankkártya-elfogadó terminálokat telepítő Fizetési Pont Kft.-vel szemben - közölte a GVH a Pénzcentrummal csütörtökön.

A társaság a közlemény szerint valószínűleg az üzletfeleit megtévesztve népszerűsítette a szolgáltatásait, amikor hirdetéseiben, valamint a lottózóknak, kereskedőknek címzett küldeményeiben azt sugallta, hogy a terminálokért járó állami támogatás kizárólag az általa telepített bankkártya-elfogadók után érhető el.

Valótlan állítás lehetett az is, hogy kedvezményesnek tüntették föl az ajánlatuk egyes elemeit, főképp a terminálok telepítéséhez, üzemeltetéséhez kapcsolódó díjakat, valamint a kereskedői jutalék mértékét. Az eljárás lefolytatására biztosított időtartam három hónap, amely indokolt esetben két alkalommal, egyenként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg - olvasható a GVH közleményben.

Címkék:
bankkártya, gvh, versenyhivatal, bankkártya terminál,