Itt van Orbán Viktor bejelentése: megvan a 3,5 millió beoltott, kezdődhet a nyitás

Pénzcentrum2021. április 23. 06:56

Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón már jelezte, hogy pénteken elérhetjük a 3,5 millió beoltottat, és az ezt követő napon, szombaton kinyithatnak a teraszok. A miniszterelnök pénteken kora reggel egy videót tett közzé, melyben közölte, megvan a bűvös szám: az élet lassan újraindulhat Magyarországon.    

Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot! - ezzel a kiírással tett ki videót Orbán Viktor péntek kora reggel.

Loading...

Orbán Viktor miniszterelnök április 14-én, múlt szerdán jelentette be, hogy 3,5 millió oltottnál sor kerül az újranyitás következő lépésére: megnyithatnak a vendéglátóhelyek teraszai és ismét engedélyezett lesz a helyi fogyasztás. Az erről szóló rendelet 15-én, csütörtök este meg is jelent.

A rendelet alapján a vendéglátó üzletek kerthelységeiben és teraszain ismét engedélyezett lesz a fogyasztás reggel 5 óta és este 9:30 közt. Az üzletben továbbra is kötelező lesz maszkot viselni, viszont itt a fogyasztás továbbra sem engedélyezett, csak a mellékhelyiséget használhatják a vendégek. A teraszon levehetik a vendégek a maszkot, az alkalmazottak nem.

Címkék:
Orbán, orbán viktor,