Adócsökkentést jelentett be Varga Mihály: íme a kormány legújabb döntései

Pénzcentrum2020. szeptember 28. 13:31

Könnyítéseket jelentett be Varga Mihály a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után. Ezek évek óta az adópolitika fókuszai, de gyorsítani kell az intézkedéseken a testület szerint.

Egy Facebook-videóban jelentette be a kormány legújabb döntéseit Varga Mihály pénzügyminiszter. Mint mondta, a gazdaságvédelmi operatív törzs átfogó könnyítésekről döntött, úgy mint adócsökkentés, adóadminisztráció egyszerűsítés, befektetésösztönzés. Ezek évek óta az adópolitika fókuszai, de gyorsítani kell az intézkedéseken a testület szernit. Varga Mihály az alábbiakat jelentette be:

  • a kisvállalati adó január 1-jei, 12%-ról 11%-ra csökkentéséről már tavasszal döntött a kormány, most pedig arról is döntöttek, hogy értékhatárát 3 milliárd forintra duplázzák, így még több cég választhatja majd.
  • Több mint másfélmillió államigazgatósági ügy intézése válik jövőre ingyenessé, ami 5 milliárd forintot hagyhat a családoknál és a vállalkozásoknál, emellett gyorsabbá válik az ügyintézés.
  • 2021 második félévétől az adóhivatal minden cégnek elkészíti az áfabevallás tervezetét, félmillió vállalkozást mentesítve ezzel.
  • Jövőre eltörlik a társaságok fejlesztési tartalékának 10 milliárd forintos felső értékhatárát, ami még több beruházást tud indukálni.
  • Az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes lesz, így tesztenként több mint hétezer forint adó spórolható meg.
A bejelentést azzal zárta a miniszter, hogy a kormány folytatja az adók csökkentését, a bürokrácia egyszerűsítését, hogy a gazdaság gyorsabban álljon vissza a járvány előtti növekedési pályájára.
Loading...
Címkék:
kormány, megtakarítás, gazdaság, varga mihály, adócsökkentés, operatív törzs,