Merre tart a forint? Jöhet a 400-as euró?

Portfolio2020. március 21. 12:30

Az elemzők egy része a rövidtávon a 400-as eurót sem tartja kizártnak, ám ha minden jól megy, bízhatunk az év végi 340-es nyugvópontban.

Őrült kilengések jellemezték a héten a forint piacát: előbb 335-ről 360-ig ugrott az euró árfolyama, majd pénteken jött a fellélegzés, és egészen 350-ig pattant vissza a jegyzés. Persze az utóbbi napokban  a nemzetközi hangulat romlásával és a többi feltörekvő devizával párhuzamosan gyengült a magyar fizetőeszköz. Nehéz megmondani, hol lehet a gyengülés vége, illetve mivel lehetne tompítani a zuhanást. Samu János, a Concorde vezető elemzője szerint már csak egy jegybanki kamatemelés foghatná meg.

Az elemzők óvatosak, bár Török Zoltán, a Raiffeisen Bank elemzője azon kevesek közé tartozott, akik konkrét árfolyamot is mertek mondani a Portfolio megkeresésére. Török szerint "nincs határ", 

akár 400-ig is elmehet az euró jegyzése, extrém esetben pedig azt meghaladó árfolyam sem zárható ki.

 

 

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

 

Címkék:
hitel, árfolyam, euró, forint, török fizetőeszköz,