Elhúznál az országból? Íme 10 ország, ahol boldogan élhetsz

Pénzcentrum2017. március 20. 17:00

Norvégiában a legboldogabbak az emberek, a Közép-Afrikai Köztársaságban a legboldogtalanabbak az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózatának 2017-es boldogságindex-felmérése szerint. Magyarország ugyan nincs a TOP 10-ben, de az előző évhez képest jelentősen jobb a helyzet, úgy tűnik, itthon egyre boldogabbak az emberek.

Elkészült az ENSZ Fenntartható Fejlődés Bizottságának ötödik boldogságindex-felmérése. A World Happiness Report 155 országot rangsorolt. A vizsgálatot országonként mintegy 3000 válaszadó segítségével készítették el, akiknek többek között az egy főre eső jövedelmet, az egészségben eltöltött várható élettartamot, a társadalmi támogatás és a korrupció mértékét kellett értékelnie egy 0-tól 10-ig terjedő skálán.

Magyarország a középmezőnyben végzett, 16 helyet javított előző évi eredményéhez képest. Jelenleg a 75. helyen állunk, olyan országokkal közel egy szinten, mint Szerbia, Jordánia, Jamaika vagy Horvátország.

A jelentés megjegyzi, az élen végző öt országban csekély különbség van csak a boldogságindexet tekintve, a válaszadók a boldogságot közel 7,5-re értékelték a 10-es listán. A Közép-Afrikai Köztársaságban - ahol a legszomorúbb emberek élnek - mindössze 2,6-ra értékelték. 

A beszámoló kitér arra, Norvégia a tavalyi negyedik helyről ugrott a lista csúcsára a felmérésben.  Megjegyzik, úgy tűnik, a norvégokat nem izgatja, hogy a gazdaságukban kulcsszerepet játszó olaj ára nem a legkedvezőbben alakul mostanság, sokkal többet nyom a latba a jól létük.

(...) a jelentés egyértelmű bizonyítéka annak, hogy a boldogság csak erős társadalmi keretek közt valósulhat meg igazi boldogság. Itt az ideje, hogy a szociális bizalmat és az egészséges élethez szükséges körülményeket építsük a fegyverek és a háborúk helyett

 - jegyezte meg Jeffrey Sachs amerikai közgazdász professzor, a kutatás egyik szerzője.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Mutatjuk a legboldogabb országok listáját:

10. Svédország

9. Ausztrália


8. Új-Zéland


7. Kanada


6. Hollandia


5. Finnország


4. Svájc


3. Izland


2. Dánia


1. Norvégia








 

Loading...

Címkék:
utazás, toplista, boldogság, gazdaság, lista,