Bezuhant a forint: mi történik most a pénzváltóknál?

Pénzcentrum2015. január 15. 12:34

A piaci helyzet összetett, nehéz most pontosan megmondani az árfolyamokat. A pénzváltóknak sincs könnyű dolguk, nagyon gyorsan zajlanak az események.

Annyira volatilissé, azaz változékonnyá vált a svájci frank a lavinát okozó csütörtöki sokkot követően, hogy a frankárfolyam jegyzését a legtöbb kisebb devizával szemben felfüggesztették a nagyobb árjegyzők. Ezért jelenleg szinte lehetetlen megbízható frank-forint grafikont mutatni, pusztán keresztátszámításokat tudnak végezni a szakértők.

Információink szerint vannak olyan pénzváltók, amelyek a svájci frank átváltását bizonytalan ideig felfüggesztették.

A pénzváltók sem mindig tudják követni

A valutaváltók árfolyamai aktuálisan mutató honlapok szerint Budapesten egy svájci frankért 264-268 forintot kell fizetni 12.30-kor.

A Pénzcentrummal az egyik belvárosi pénzváltó 12.32-kor azt közölte,

319,9-ért adják a svájci frankot, 325,9-ért az eurót.

Ugyanakkor az Index információi szerint az egyik legnagyobb hálózat, az Exclusive Change egy váltóhelyén délelőtt azt mondták, hogy most éppen 450 forintért lehetne frankot venni náluk, az új árfolyamot 11 óra után nem sokkal kapták meg a központjukból.

A Dehir.hu debreceni hírportál szerint a napnak volt volt olyan időszaka, amikor a hajdúsági városban 370 forintot kértek egy svájci frankért, déli tizenkettőre ez visszaesett 330-ra.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Astoriánál az NHB Bank ablakában levő árfolyamjelzőn dél körül még 273 egész valamennyi volt a CHF eladási árfolyam, elmentem a Magnet Bank automatájához készpénzt felvenni, mire visszaértem az NHB-hoz, már 323-as CHF eladási árfolyamot mutatott a kijelző. Visszamentem a Magnet Bankba (ennek a honlapján délelőtt 274 egész valamennyi volt a CHF valuta eladási árfolyam), de ott már azt mondták, hogy a svájci frank átváltást bizonytalan ideig felfüggesztették. A GOLD Change-nél 268-320 volt a CHF vételi-eladási, a környékbeli többi pénzváltónál is 316-323 forint közötti eladási árfolyamokat láttam. A Starchange honlapján délelőtt még 275-283 volt a vételi-eladási, mire mentem volna, addigra már 310-316

- írta egy fórumozónk.

Gyöngyösről pedig az alábbi képet küldte egy olvasónk:

 

Pénzváltó közelében jársz? Mit mutatnak az árfolyamok? Írj, küldj fotót a penzcentrum@penzcentrum.hu címre!

Címkék:
árfolyam, pénzváltó,