Lejtmenetben a forint, elérte a kétéves mélypontot is

Pénzcentrum2014. február 19. 09:31

A keddi, vártnál nagyobb MNB kamatvágás, illetve az ahhoz kapcsolódó indoklás azonnali forintesést váltott ki, ma reggel pedig már zuhanásal indult a nap. Kora délután az euró jegyzései 314,4 forintig emelkedtek, így új kétéves forintmélypont alakult ki. Ma ismét a forint szenvedte el a legnagyobb esést 30 feltörekvő piaci deviza közül.

Reggel hirtelen 313 közelébe ugrott az euró jegyzése, azaz már közel jártunk a január végén elért 314-es kétéves forintmélyponthoz.


Átmenetileg 313 felett is járt az euró jegyzése, majd kifulladt az emelkedés lendülete (de bármikor újraindulhat) a reggeli órákban. Délelőtt utána 312,5-313 között járt a kereskedés.

Kora délután azonban újabb forintesési hullám bontakozott ki: az euró jegyzései 313,8 körülig emelkedtek, azaz 30-40 fillérre megközelítettük a február elején elért kétéves forintmélypontit az euróval szemben. Nem sokkal később el is érte a bűvös határt a forint, és átmenetileg 314,4-ig esett az euróval szemben, amellyel új kétéves mélypontot állított fel. Ezt követően fokozatosan erősödni kezdett a magyar fizetőeszköz, de továbbra is benne van a levegőben, hogy vesszőfutása még nem ért véget.

Címkék:
árfolyam, euró, forint,