Elképesztő káosz a háziorvosi rendelőkben: tényleg ennyit sem ér a magyarok egészsége?

Pénzcentrum2024. április 25. 09:10

Volt olyan telephely, ahol lepukkant családi házat találtak rendelő címén, és olyan is, ahol az orvost még telefonon sem lehetett elérni.

Nem igazán úgy sült el a háziorvosok kötelező ellenőrzése, ahogy azt előzetesen remélték - legalábbis ezt lehet kiolvasni abból az adatsorból, amelyet a Belügyminisztérium küldött a Népszavának. Mint a lap megjegyzi, az ellenőrzések időpontjaiban sok esetben még a rendelőt sem találták, vagy ahol igen, akkor a háziorvos nem tartózkodott éppen ott, annak ellenére, hogy betegfogadási időben zajlott az inspekció.

Ezen kívül az orvost még telefonon sem lehetett elérni - szintén betegfogadási időben - pedig ezt is kötelező lenne valahogyan biztosítani. A NEAK ellenőrei azt is több helyen kifogásolták, hogy bár sok helyen nyolc órás munkavégzést irányoztak elő, az egészségügyi személyzet csak négy órát tartózkodott a telephelyen, vagyis a rendelőkben. A Belügyminisztérium a Népszavának küldött adatokat úgy kommentálta, hogy azoknál a szolgáltatóknál, ahol érdemi gyógytási tevékenyég nem folyt, visszavonták az engedélyt.

 

 

Címkék:
egészség, orvos, kötelező, orvosi ellátás, egészségügy, háziorvos, belügyminisztérium, káosz, orvoshiány, orvoselvándorlás, orvoslás,