Gyász: elhunyt a legendás amerikaifocista, O. J. Simpson

Pénzcentrum2024. április 11. 18:44

76 éves korában elhunyt O. J. Simpson korábbi amerikaifutball-játékos – írja a Nemzeti Sport. A Csupasz pisztoly-filmekből is ismert Simpson prosztatarákos volt.  

Életének 76. évében elhunyt O. J Simpson amerikai sportoló, filmszínész. Simpson a hetvenes években vált ismert amerikaifutball-játékossá, egyike volt a korszak legjobb futójátékosainak. 1973-ban ő lett az első olyan játékos az NFL történetében, aki egy szezonban több, mint 2000 yardot futott.

Profi sportolói pályafutása után több filmben is szerepelt, ezek közül a leghíresebbek a Csupasz pisztoly-sorozat filmjei voltak.

A kilencvenes évek közepén volt feleségének és annak barátjának megölésével vádolták. Bár végül nem találták bűnösnek, a rossznyelvek szerint mégiscsak ő volt a gyilkos, és a felmentését csak a jól fizetett ügyvédjeinek köszönhette.

Simpson később mégis börtönbe került - az egykori focista 2007-ben egy sportrelikvia-gyűjtő ereklyéit próbálta meg elrabolni társaival, amiért 2008-ban 33 év szabadságvesztésre ítélték. A férfit végül 2017-ben feltételesen szabadlábra helyezték, majd a döntést 2021 végén véglegesítették.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: MTI/EPA pool/The Reno Gazette-Journal/Jason Bean

Címkék:
rák, haláleset, elhunyt, sportoló, rákbeteg, amerikai,