Veszélyes betgségeket terjesztenek a vérszívó szúnyogok: így védekezhetsz ellenük otthon

Pénzcentrum2024. április 6. 19:33

Idén akár októberig is kitolódhat a szúnyogszezon, és a mi felelősségünk, hogy ne adjunk nekik esélyt a megtelepedésre.

Veszélyes egzotikus betegségeket is behozhatnak magyarországra az újabb, az irtással szemben sokkal ellenálló szúnyogfajok - mondta egy szakértő az InfoRádióban. Kurucz Kornélia, a Pécsi Tudományegyetem Virológiai Nemzeti Laboratóriumának adjunktusa hozzátette, hogy idén a szokottnál talán tovább kell majd szenvednünk az inváziótól, de odafigyeléssel persze most is lehet hatékonyan védekezni.

Az adjunktus kifejtette, hogy ha ügyelünk arra, hogy minél kevesebb "állóvizet" hagyunk a lakóhelyünkön, akkor kivédhetjük, hogy megtelepedjenek és szaporodjanak a szúnyogok. Szeretik például az esővízgyűjtő hordókat, de ha marad a locsolókannákban pár deci víz a kertben, abba is pillanatok alatt beköltöznek.

Kurucz Kornélia elmondta: veszélyes jelenségről van szó, ugyanis

a szúnyogok által terjesztett betegségek emberről állatra is terjedhetnek, így sokkal jobban oda kell idén figyelni a csípésekre.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Ha azonban védjük magunkat és nem adunk nekik felületet a szaporodásra, akkor máris tettünk valamit a védekezés területén.

Címkék:
otthon, egészség, szúnyog, veszély, szúnyogirtás, veszélyes, szúnyoginvázió, szúnyoggyérítés, veszélyhelyzet, szúnyogok,