Veszélyes szúnyogok jelentek meg a kedvelt nyaralóhelyen: halálos betegséget terjesztenek

Pénzcentrum2024. március 20. 06:31

A Nyugat-Ausztráliában terjedő, potenciálisan halálos Murray-völgyi agyvelőgyulladás (MVE) elleni védekezésre figyelmeztetik a turistákat és a helyieket, különösen a Kimberley régióban, ahol az idén először szúnyogokban és csirkékben is kimutatták a vírust; az embereket arra ösztönzik, hogy használjanak hatékony szúnyogriasztót és viseljenek megfelelő nyugázatot - írta a DailyMail.

Helyi lakosokat és az utazókat figyelmeztettek egy potenciálisan halálos betegségre, a Murray-völgyi agyvelőgyulladás (MVE) elleni védekezésre Nyugat-Ausztráliában. Az MVE-t idén az első alkalommal észlelték szúnyogokban és őrcsirkékben a Kimberley régióban. A WA Health arra kéri az embereket, hogy óvják magukat a szúnyogcsípésektől, mivel az MVE súlyos és potenciálisan halálos lehet.

A figyelmeztetés előzménye, hogy a térségben az előző év során jelentős MVE-aktivitást tapasztaltak, ami egy gyermek halálát eredményezte. A betegség tünetei között szerepel

  • láz,
  • álmosság,
  • fejfájás,
  • merev nyak,
  • hányinger
  • és szédülés.
  • Kiemelték, hogy a fertőzés korai jele gyermekeknél gyakran csak láz lehet.

Andrew Jardine vezető tudós szerint sokan horgászat vagy kempingezés közben kapták el a vírust. Arra ösztönzi az embereket, hogy vigyenek magukkal hatékony szúnyogriasztót. Hangsúlyozta: "A Ross River és a Murray Valley encephalitis vírusokat csak szúnyogok terjesztik - tehát az üzenet egyszerű: védekezzünk a csípések ellen."

Bár alacsony a fertőzés és megbetegedés kockázata, bizonyos esetekben a vírus által okozott betegség súlyos lehet. Ezen felül beszámoltak más szúnyog által terjesztett betegségekről is a régióban, többek között a Ross River vírus emberi megbetegedéseinek növekedéséről.

Címkék:
egészség, fertőzés, szúnyog, vírus, halál, szúnyogok,