Nagyon fontos a gyermekek életében a sport: erre mégis kevés szülő figyel, pedig sok múlhat rajta

HelloVidék2024. február 26. 08:15

A sport nemcsak a testet, hanem a lelket is építi, de a gyerekek számára kiváló lehetőség a szórakozásra, a tanulásra, és a barátkozásra. A szülőknek fontos szerepük van abban, hogy megtalálják a gyerekük számára legmegfelelőbb sportot, és támogassák őt a sportolásban - írja a HelloVidék. A lap három sportegyesület vezetőjét kérdeztünk meg arról, hogyan népszerűsítik a sportot a gyerekek és a szülők körében, milyen sportok népszerűek náluk.

A sport fontos szerepet játszik a gyerekek fizikai és mentális fejlődésében, egészségében. De vajon mennyire támogatják ebben a szülők a gyerekeket? Milyen kezdeményezések vannak a vidéki egyesületeken belül a szülők sportolásra való tudatosságának növelésére? Szükség van-e erre egyáltalán?

Azt gondolom, hogy egy szülőnek mindig a gyermeke mentális és fizikai jólléte a legfontosabb, ezért nagy odafigyeléssel és tudatossággal választanak sportot. (...) Szabad átjárást biztosítunk a szakosztályaink között, hisz nem biztos, hogy elsőre sikerül megtalálni mindenkinek a számításait egy adott sportágban. Az elmúlt években ugrásszerűen fejlődtek szakosztályaink, azonban itt is, mint mindenhol vannak népszerűbb sportok: labdarúgás, kézilabda, úszás, tollas, judo, asztalitenisz, röplabda, de valójában mindegyiket kiemelhetnénk valamiért

- mondta el Pasku Balázs, a Városi Sportegyesület Dunakeszi úszószakosztályának vezetője.

A teljes cikk a HelloVidék oldalán olvasható.

Címkék:
egészség, gyerekek, sport, szülő, sportolás, szülők, mentális, mentális egészség, sportközpont,