Vakarták a fejüket a mentősök: végül testépítők segítettek lecipelni a túlsúlyos beteget a negyedikről

Pénzcentrum2024. február 8. 08:59

Egy konditerem vendégei segítették ki az Országos Mentőszolgálat munkatársait, amikor egy 170 kilós beteget segítettek levinni a negyedik emeletről – számoltak be a hírről a mentők a saját Facebook-oldalukon.

Gyúrósók segítettek levinni egy 170 kilós beteget a negyedik emeletről – közölte Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. Mint az eset kapcsán írták, egy 60 év körüli, Pest megyei férfihez riasztották a mentőket hét elején, mert nehezen kapott levegőt. A mentők perceken belül helyszínre értek és emelt szintű ellátásban részesítették a csaknem 170 kilós beteget, akit ezután kórházba szerettek volna szállítani.

A biztonságos betegmozgatáshoz ugyan az életmentők nem voltak elegen, ám a mentőtiszt kreatív megoldást talált a probléma gyors megoldására: emlékezett, hogy egy fitness teremmel szemben parkoltak a mentővel, ahova leszaladt és elmondta, hogy két markos legény segítségére lenne gyorsan szükség.

A jószándékú gyúrósok azonnal egy emberként hagyták félbe az edzést és csapatostól siettek a mentők segítségére. A művelet olyan jól sikerült, hogy végül nem csak a hordágyon rögzített beteget hozták le óvatosan a negyedik emeletről, de még a táskákat és a műszereket sem engedték a mentőknek levinni. A beteg végül stabil állapotban került kórházba – zárul a bejegyzés.

Címkék:
egészség, kórház, mentők, mentőszolgálat, segítség, edzőterem, betegellátás,