Így van most a Jókai utcai házomlás áldozata: kiszolgáltatott helyzetbe került az egykori táncosnő

Pénzcentrum2024. január 11. 15:04

Tóth Nikolett élete 2022 nyarán változott meg teljesen, amikor a Jókai és Aradi utca sarkán sétált, ahol maga alá temette őt egy ház mélybe zuhanó homlokzata. "Az orvosok szinte semmi esélyt nem adtak arra, hogy életben maradok" - nyilatkozta a 27 éves balerina a Blikknek. 

2022 nyarán történt meg a tragédia, amikor Tóth Nikolett, balerina a Jókai és az Aradi utca sarkán sétált gyanútlanul, és egy ház homlokzata teljesen maga alá sodorta a fiatal művészt. A 27 esztendős táncművész sokáig élet-halál között lebegett, majd amikor ezt túlélte szembesülnie kellett, hogy innentől kezdve kiszolgáltatva, kerekesszékben élhet tovább. 

Mindezek ellenére mégsem hagyta, hogy elsüllyedjen az önsajnálatban és optimista, hogy ez csak egy átmeneti időszak és hisz a csodában, hogy egyszer majd újra lábra állhat. Hiába mondják neki az orvosok, hogy esélye sincs a talpra állásra, a teljes gyógyulásra, ő nem hajlandó beletörődni ebbe. Afféle megoldandó feladatként fogja fel a kialakult igazságtalan helyzetet. 

A kialakult helyzet miatt új lakásba kellett költözniük édesanyjával, hogy tudjon közlekedni a kerekesszékkel a lakásban. 

El kellett adnunk a VI. kerületi, harmadik emeleti lakásunkat, amit annyira szerettünk anyuval. Most Zuglóban élünk egy nagyon drága albérletben, de itt legalább tudok közlekedni a kerekesszékkel

- mesélte a lapnak. Nikolett optimizmusa szinte hihetetlen és úgy fogalmazott a lapnak, hogy

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

az élet nem véletlenül állított ilyen feladat elé, ebben biztos vagyok. Erősnek érzem magam. Az más kérdés, hogy hiába telt el másfél év a baleset óta, még mindig nem fejeződött be a rendőrségi nyomozás, még mindig nincs felelős. Az ügyvédemmel most kártérítési pert indítunk egy vállalkozó ellen

- fejtette ki. Minderről közönség előtt is beszél majd január 25-én a Madách Színház Tolnay Szalonjában a népszerű zenész, Zeffer András zenés estjének vendégeként.

Címkék:
egészség, baleset, ház, kártérítés, balesetek,