Szörnyű tragédia: meghalt a 33 éves férfi, akinek húsevő baktérium támadta meg a testét

Pénzcentrum2024. január 9. 08:44

Meghalt az a 33 éves férfi, akinek húsevő baktérium támadta meg a testét. A váci kórházban ápolták, lélegeztetőgépen volt, veséje leállt, a keringése nem működött, nem volt vérnyomása, gépek tartották életben mesterséges kómában.

Meghalt az ózdi férfi, akinek húsevő baktérium támadta meg a szervezetét, tudta meg az RTL Híradó. A riport szerint a 33 éves beteget a váci kórházban ápolták, lélegeztetőgépen volt, veséje leállt, a keringése nem működött, nem volt vérnyomása, gépek tartották életben mesterséges kómában. Ózd önkormányzata irányított véradásra kérte az embereket, de ez sem segített.

Molnár Rolandnál december 29-én fedezték fel a baktériumot, 31-én a műtőben egész karját felnyitották, hogy ki tudják tisztítani. Nővére szerint kevés izom maradt a karjában, bőrét is pótolni kellett volna. A megkérdezett szakorvos szerint a húsevő baktérium, ami megtámadta a férfi testét, egyáltalán nem különleges képződmény, bárki bőrén megtalálható lehet, baj akkor van, ha bekerül a szervezetbe.

Az infektológus pedig kifejtette ez műtétek esetén fordulhat elő, esetleg sérüléseknél, különösen háborús lőtt sebek esetén. A fertőzést megelőzni nem lehet, fontos, hogy az antibiotikumos kezelést mielőbb elkezdjék, mert a baktérium által okozott betegségbe a betegek 30-50 százaléka belehal.

Címkék:
egészség, kórház, fertőzés, halál, férfi, baktérium, lélegeztetőgép,