Szalmonellával fertőzött húst árult az Aldi: azonnal visszahívják

Pénzcentrum2023. november 28. 14:05

Visszahívja az ír élelmiszerbiztonsági hivatal (FSAI) az Aldi „Roosters" fagyasztott csirkecsíkok egyes tételeit szalmonellafertőzés veszélye miatt - írja az origo.hu. Akik vásároltak a termékből, azoknak azt tanácsolják, hogy ne fogyasszák el az érintett tételt,.

Az ír élelmiszerbiztonsági hivatal (FSAI) visszahívja az Aldi „Roosters" fagyasztott csirkecsíkok egyes tételeit szalmonellafertőzés veszélye miatt. A visszahívás a termék 800 grammos kiszerelésű, 2025. május 22-i fogyaszthatósági idejű csomagjait érinti.

Hazánkban friss adatok szerint 2023 szeptemberéig jelentősen több szalmonellafertőzést igazoltak, mint tavaly ugyanebben az időszakban. Bár az elmúlt pár év adatai azt mutatják, visszaesett a szalmonellás esetek száma, most hogy a pandémia elcsendesedésével ismét többet utazunk, kevésbé figyelünk a fertőzések elkerülésére, jobban ki lehetünk téve a szalmonellának is. Bár a betegség legtöbb esetben enyhe lefolyású, 10-12 haláleset átlagosan minden évben előfordult az elmúlt 10 év során, ezért nem érdemes félvállról venni a tüneteket. 

Címkék:
vásárlás, egészség, aldi, visszahívás, hivatal, szalmonella, fertőzött,