6 magyar városban tovább nő a covidosok száma: itt van most a legtöbb beteg az országban

Pénzcentrum2023. november 10. 10:45

A 44. héten nincs változás a SARS-CoV-2 örökítőanyag-koncentráció országos átlagértékében, a mért eredmény továbbra is emelkedett szinten stagnál - közölte jelentésében az NNGYK a 44. heti szennyvízelemzés alapján. A tendenciát tekintve a vizsgált városok közül emelkedés látható Békéscsabán, Kecskeméten, Nyíregyházán, Pécsett, Szekszárdon és Veszprémben. Csökkenést csak a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén mértek. A koncentráció négy mintavételi helyen magas: Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán és Pécsett. A többi 18 helyszínen az emelkedett tartományba esik.

Az elmúlt hetek tendenciáit vizsgálva elmondható, hogy Nyíregyházán már 4 hete a magas - vagyis a mérési adatok szerinti legmagasabb - kategóriába esik a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja. A 44. héten ráadásul tovább emelkedő tendencia látható! Miskolcon már a múlt héten is magas volt a koncentráció szinteje, akkor emelkedést mutatott, jelenleg stagnál. Pécsett már korábban is magas volt a koncentráció, ami a múlt héten csökkenő tendenciát és szintet mutatott, a 44. hétre azonban visszatért a magas tartományba és emelkedik! Békéscsabán eddig nem volt idén egyik héten sem magas a koncentráció, jelenleg azonban az, és emelkedik!

Csökkenő tendenciát egyedül a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén tapasztalható. 12 városunkban, a főváros központi és déli részén, valamint a budapesti agglomeráció településein stagnálást mutat a koncentráció emelkedett szinten.

Szolnokon, Kaposváron, Pécsen és a főváros központi szennyvíztelepén is megszűnt a múlt heti csökkenő tendencia. Békéscsabán, Kecskeméten, Szekszárdon, Nyíregyházán, Pécsen és Veszprémben emelkedik a koncentráció, vagyis több a beteg! Ez főként Békéscsabán, Nyíregyházán és Pécsen probléma, ahol már így is magas a koncentráció szintje, vagyis sok fertőzött van.

Címkék:
egészség, szennyvíz, járvány, miskolc, betegség, pécs, koronavírus, beteg, csökkenés, emelkedés, betegek, betegségek, nyíregyháza, covid, békéscsaba, nngyk,