Újabb gyógyszert engedélyeztek: nők millióinak jelenthet megváltást

MTI2023. november 2. 16:33

Engedélyezte az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását, ami az endometriózis tüneteit hivatott kezelni.

Az Európai Bizottság engedélyezi a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tünetei kezelésében – adta hírül az MTI a Budapesti Értéktőzsdére hivatkozva. A gyógyszergyártó cég elmondása szerint a Ryeqo engedélye lehetővé teszi a sokakat érintő betegség tüneti kezelését.

Az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. Ezt követően a cég 2022-ben nyújtotta be a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmét az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban a betegség kapcsán gyógyszeres vagy sebészeti kezelésben részesültek. Az EMA Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága szeptemberben adott pozitív véleményt a Ryeqo törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának kiterjesztésére az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik.

Címkék:
cég, egészség, gyógyszer, európai bizottság, betegség, richter, bizottság,