Tovább nő a covidosok száma ebben a magyar városban: az egész országban sok most a beteg

Pénzcentrum2023. október 26. 10:15

A szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagértéke – emelkedett koncentráció mellett – továbbra is stagnál, közölte jelentésében az NNGYK a 42. heti szennyvízelemzés alapján. Azt írták, a helyszínek döntő többségét stagnáló tendencia jellemzi. Emelkedés Tatabányán, míg csökkenés Debrecenben tapasztalható. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja Nyíregyházán és Pécsett a magas, a többi mintavételi helyen pedig az emelkedett tartományba esik.

Továbbra is Nyíregyházán és Pécsett esik a legmagasabb ("magas") kategóriába a covid-örökítőanyag koncentráció a szennyvízben. A múlt héten azonban még a tendenciában emelkedést figyeltek meg, most azonban stagnál a koncentráció a két városban. A vizsgálati helyek közül egyedül Debrecenben mutatkozik csökkenés, akárcsak a múlt héten.

A koncentráció az említett két városon kívül mindenhol az "emelkedett" tartományba esik, vagyis országszerte sok a beteg. Azonban amíg - Debrecen kivételével - mindenhol stagnálást látunk, Tatabányán emelkedő tendenciát figyeltek meg a szakemberek.

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) szerint fertőzések csak elszigetelten fordulnak elő, az RTL Hiradóban elhangzottak szerint a hivatalos álláspont, hogy „a koronavírus országos járványos terjedése nem tapasztalható”. Rusvai Miklós azt javasolta a műsorban, a rizikócsoportba tartozók újra oltassák be magukat.

Címkék:
egészség, szennyvíz, járvány, egészségügy, koronavírus, covid, örökítőanyag, nngyk,