Vészjósló bejelentést tett a Pfizer: ezzel nem számolt a vállalat, komoly következményei lesznek

Pénzcentrum/Portfolio2023. október 16. 14:32

Az Egyesült Államokban a Covid-kezelésére használt Paxlovid és a koronavírus-oltás Comirnatynál is komoly problémákkal szembesült a Pfizer, amely így csökkentette az egész éves profitvárakozását.

Jelentős piaci fejlemény, hogy a Pfizer pénteken bejelentette, hogy jelentősen csökkenti az egész évre vonatkozó eredmény- és bevételi előrejelzését, a lefelé történő módosítást a Coviddal kapcsolatos termékei iránti csökkenő keresletnek tulajdonították - írja a CNBC.

A vállalat 2023-ra vonatkozó felülvizsgált előrejelzése 58 és 61 milliárd dollár közötti árbevételt jelez, ami meredek csökkenés a korábbi 67 és 70 milliárd dollár közötti előrejelzéshez képest. A Pfizer tisztázta, hogy a kiigazítás teljes egészében a Covid-termékeinek teljesítménye miatt történt, ami a piaci dinamikában bekövetkezett jelentős változást jelzi.

A biofarmáciai vállalat a korábbi 3,25 és 3,45 dollár/részvény közötti 1,45 és 1,65 dollár/részvény sávra csökkentette az egész éves korrigált eredményre vonatkozó előrejelzését. Ez a felülvizsgálat aláhúzza a vállalat stratégiai válaszát a Covid-piac változó helyzetére.

A Pfizer közölte, hogy a Covid-kezelésből, a Paxlovidból származó bevétele 7 milliárd dollárral alacsonyabb lesz a korábban vártnál, részben az amerikai kormány által sürgősségi használatra megjelölt adagok visszaadása miatt. Azt is közölte, hogy a Comirnaty nevű oltóanyagának forgalma 2 milliárd dollárral alacsonyabb lesz a korábban vártnál, a vártnál alacsonyabb oltási arányok miatt.Ezek a körülmények kihívást jelentő környezetet teremtettek a Pfizer számára, ami pénzügyi előrejelzéseinek kritikus újraértékelésére késztette.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A piac gyorsan reagált a Pfizer bejelentésére, a vállalat részvényei a pénteki hosszabb kereskedésben több mint 3%-ot zuhantak. Ez a csökkenés aláhúzza a piac aggodalmát a gyógyszeripari óriásoknak a Covid-piac változó környezetéhez való alkalmazkodással kapcsolatos kihívásaival kapcsolatban, és rávilágít a folyamatos alkalmazkodás és innováció szükségességére a fejlődő globális egészségügyi kihívásokkal szemben. A Pfizer e kihívásokra adott válaszként hozott stratégiai döntéseit kétségtelenül szorosan figyelni fogják az elkövetkező hónapokban, ahogy a vállalat navigál ezekben a példátlan piaci körülmények között.

Címkék:
egészség, gyógyszer, bevétel, csökkenés, részvény, gyógyszeripar, covid, pfizer,