Senki nem gondolta, hogy így fognak fizetésemelést kapni: rengeteg magyar dolgozó kiakadt

Pénzcentrum2023. szeptember 6. 10:10

Az egsészégügyi államtitkár ugyan beígérte a szakdolgozók 18%-os béremelését, a pénzt még nem küldték, így a háziorvosok és fogorvsok maguk kell, hogy megoldják a beosztottjaik fiezetésének emelését - jelent meg az RTL híradóban.

Az egészségügyi államtitkár tavasszal jelentette be, hogy az ápolók és az egészségügy nem gyógyító területein dolgozók júliustól 18%-os béremelésre számíthatnak. Miután ez nem valósult meg augusztusban közösségi oldalán arról posztolt az államtitkár, hogy az egészségügyi szakdolgozók 5-6 munkanapon belül szintén számíthatnak az emelésre. A Belügyminisztérium honlapjára a praxisokat érintő változásokat közzé is tették pár napon belül. 

A háziorvosok nem voltak elégdettek a változtatásokkal, ugyanis a híradónak interjút adó háziorvos beszámolójából kiderült, hogy a jogszabály úgy kötelezi a háziorvosokat a fizetésemelés biztosítására, hogy a pénzt nem kapták meg, így kénytelenek azt saját zsebükből finanszírozni. A Magyar Orvosi Kamara 3 milliárd forintot hitelez meg a bajban lévő praxisoknak. 

 

 

Címkék:
egészség, fogorvos, praxis, házi orvos, ápolók, magyar orvosi kamara, egészségügyi béremelés,